Multi-tenant gebouwen Brightlands Chemelot Campus

In Sittard-Geleen realiseert BAM Bouw en Techniek twee multi-tenant gebouwen voor Brightlands Chemelot Campus. De gebouwen X en Y naar een ontwerp van Pauwert Architectuur bieden zowel kantoren, laboratoria, onderwijs- en vergaderruimten. Belangrijk aandachtspunt voor de realisatie zijn de veiligheidseisen die op het terrein gelden. Pal naast Brightlands Chemelot Campus ligt een groot complex voor chemische industrie.

Controle voor uitvoering

BAM Advies & Engineering heeft beide gebouwen digitaal in BIM (Bouw Informatie Model) ontworpen en alle informatie van aangesloten partijen – zoals leveranciers en onderaannemers – gekoppeld in dit model. Elk detail is voor uitvoering te controleren en dat bespaart tijd en faalkosten. Lees daar hier meer over, 'Waterdichtheid testen op een schaalmodel op ware grootte'.

Werk in uitvoering

Benieuwd hoe onze werkzaamheden aan de gebouwen X en Y verlopen? Bekijk de korte video’s die we op het project maakten. In de eerste video zie je hoe we de waterdichtheid van de gekozen geveldetaillering succesvol testen op een mock-up. En het aanbrengen van beton en wapening op het industriecomplex zelf.

Bekijk in de tweede video hoe snel de werkzaamheden verlopen. Het hoogste punt is al bereikt en we werken aan de dakopbouw en basisinstallaties.